DRIFTWOOD is het eigenzinnige muziekproject rond stichter en bezieler Sam De Bock. Samen met Patricia Vanneste (ex-Balthazar, Sohnarr, Hydrogen Sea) en Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall, Clairval) tekent deze veelbelovende band voor een unieke en eigengereide sound die raakpunten zoekt met zowel Massive Attack, Tricky, Lamb als Tom Waits.

Het drietal bracht in februari 2020 hun debuutalbum uit Only Fighters Left Behind dat met lovende kritieken werd ontvangen. Een soms gitzwart onderzoek naar de gevolgen van verlies, angst, tekortkoming en eigen afschuw.

Only Fighters Left Behind - Coverart vie

Het Nieuwsblad - "Een druilerig maar bloedmooi debuut dat weemoedige winterdagen van een soundtrack voorziet. Niet toevallig laat Only fighters left behind zich enkel bestempelen als epos. Groots begin."

****

De Morgen -"Een droomdebuut waarbij de band al meteen de belofte voorbij is."
****

The Daily Indie (NL) -"Een heerlijke debuutplaat van duistere triphop. De duistere sound die overal aanwezig is, is het ene moment rauw en in your face, terwijl deze het andere moment weer dromerig en melancholisch aanvoelt. Door de strijkers van Vannestes Cordette Quartet en de klassiek geschoolde Sam Janssens krijgt het album af en toe een nog een kleine klassieke touch en zet Driftwood een bijzonder eigen geluid neer met zijn fijne debuutplaat."
****

Luminous Dash - "De plaat heeft een heel grote schakering aan klankkleuren en -texturen, en ruimtelijk gaat de plaat van claustrofobisch tot heel weids. Met Only Fighters Left Behind brengt Driftwood na twee heerlijke singles een ongelofelijk straffe debuutplaat uit."

****

Written in Music (NL) - "Only Fighters Left Behind is een spannend hoorspel welke zich laat ontkiemen vanuit de triphop. De eigenzinnige typerende Belgische aanpak voegt er tevens genoeg elementen van de vanuit daar altijd in ontwikkeling zijnde jazz gemeenschap doorheen. Dit resulteert in nachtelijke clubduisternis, gemarkeerd met tegendraadse zwaar pulserende ritmesectie. In perfectie sluit Only Fighters Left Behind het ademloos af. Beter kan je jezelf niet introduceren; prachtplaat!

NIEUWS

DRIFTWOOD werkt momenteel aan een tweede full album met niemand minder dan drummer, producer Joey Waronker (Atoms For Peace, Beck, Other Lives, Yeasayer, Ultraïsta,...). Van deze nieuwe plaat werden reeds 2 singles Look Who's Talking en Counterattack uitgebracht, die beide airplay kregen op Radio 1 en Studio Brussel. De release van 3e single ‘Seeds of Foreign Grass’ staat gepland in het najaar 2021 en is via onderstaande audioplayer reeds als absolute preview te beluisteren alsook twee demo's van nieuwe nummers waaraan we momenteel aan het werken zijn.

Dansende Beren - Counterattack "Het nummer zit heel sterk in elkaar. Je krijgt een mix van een alternatief bedje, jazzy geluiden als garnituur, zware gitaren om de pit erin te houden en mooie vocals als knapperig jasje waar je maar geen genoeg van kunt krijgen."

****

Luminous Dash - Counterattack "Op hun debuut klonk DRIFTWOOD zweverig en dromerig maar sinds de vorige single wil deze band toch ook eens stevig maar smaakvol uit de hoek komen. Met Counterattack zijn ze in elk geval een unieke weg ingeslagen."

****

apple-music-logo-620x410_edited.jpg
  • Spotify

VIDEOCLIPS

Avalon - 2020
Lovers Of A Different Kind - 2020

Dat DRIFTWOOD over meer dan muziek alleen gaat, wordt reeds duidelijk gemaakt in hun keuze om voor de videoclip van Avalon en Lovers Of A Different Kind in zee te gaan met het regisseursduo Jan en Raf Roosens van Rococo. De broers weten beide songs filmisch prachtig te documenteren door één verhaallijn verknipt weer te geven en op die manier als een tweeluik aan elkaar verbonden worden. De daaruit voortvloeiende kortfilm 'White Fish' sleept meteen een aantal prestigieuze nominaties in de wacht waaronder één op het Festival de Cannes 2020.

LIVE

Live wordt DRIFTWOOD aangevuld met drummer Steven Van Gelder (Geike, Hydrogen Sea), toetsenist David Thomaere en Cordette Quartet. Op 29 februari 2020, vlak voor de eerste lockdown insloeg, speelden ze hun eerste liveshow in een door De Bock zelf ontworpen ‘live theatre’. Verdere shows dienden omwille van de pandemie geannuleerd te worden. 

CONTACT

0472 83 70 74 (Patricia Vanneste) / 0478 29 44 00 (Sam De Bock)
  • Spotify
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram